martes, 30 de septiembre de 2008

Catalunya: Fosses comunes i persones desaparegudes durant la guerra civil i el franquisme.

Traductor on line: Traductor online de català/valencià

http://www10.gencat.net/sac/AppJava/servei_fitxa.jsp?codi=11579

Fosses comunes i persones desaparegudes durant la guerra civil i el franquisme

Continuant la tasca iniciada de reconeixement a totes les persones que van patir la repressió del règim franquista amb les indemnitzacions als expresos polítics ( tant majors de 65 anys com, actualment obert el període de sol·licitud, les indemnitzacions a menors d'aquesta mateixa edat l'any 2000), la Generalitat considera necessari recuperar la memòria històrica de totes aquelles persones que varen ser executades i enterrades en fosses comunes, reconeixent-los el dret a la identitat i una sepultura digna.

D'acord amb això, es va acordar la realització d'un estudi de localització de les fosses comunes que hi ha a Catalunya, així com informar i atendre a familiars de desapareguts.Igualment, la Generalitat participa activament amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (COMEBE) que està realitzant un cens de desapareguts durant l'esmentada batalla (juliol - novembre de 1938).

Actualment s'està treballant en un avantprojecte de Llei sobre la localització i identificació de les persones desaparegudes durant la guerra civil i el franquisme.

Per informació i recerca dels desapareguts de guerra, concretament en el front de l'Ebre, cal adreçar-se al Consell Comarcal de la Terra Alta. DESAPAREGUTS I FOSSES COMUNES: per informacions globals del territori català, quant a fosses comunes i recerca de desapareguts de la guerra, cal dirigir-se a la unitat de desapareguts i fosses comunes de la Direcció General de la Memòria Democràtica, per telèfon o per correu electrònic: fossescomunes@gencat.net

Nota: La unitat de desapareguts i fosses comunes de la guerra civil, informa personalment del tema de les fosses comunes i de desapareguts de guerra dins el següent horari: de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.

Informació addicional
Exhumació fosses comunes
Desapareguts de guerra
Localització de fosses

Entitat responsableDirecció General de la Memòria DemocràticaPer obtenir informació sobre el servei, cal adreçar-se als punts d'informació detallats al quadre lateral.

No hay comentarios:

¿DONDE ESTA?

¿DONDE ESTA?
IN MEMORIAN