sábado, 6 de septiembre de 2008

Les famílies dels represaliats pel franquisme a València, pendents de Garzón.

Fuente: Info Tv.

http://www.infotelevisio.com/


http://217.13.81.22/xip/webs/infotv/index_svp0.asp

Les famílies dels represaliats pel franquisme a València, pendents de Garzón

Associacions de familiars de desapareguts han demanat a l'Audiència Nacional que aclaresca els afusellaments i les desaparicions que hi hagué en la dictadura i la guerra civil. El jutge Garzón els ha fet cas i reclama informació. I ha esclatat la polèmica.

Les famílies dels represaliats pel franquisme a València, pendents de GarzónAssociacions de familiars de desapareguts han demanat a l'Audiència Nacional que aclaresca els afusellaments i les desaparicions que hi hagué en la dictadura i la guerra civil. El jutge Garzón els ha fet cas i reclama informació. I ha esclatat la polèmica.
Ho ha fet als ajuntaments de Sevilla, Madrid, Granada i Còrdoba, així com a la Conferència Episcopal. També s'ha dirigit a les associacions denunciats per a què faciliten les dades que puguen conèixer. En el cas del País Valencià el Fòrum per la Memòria ja ho va fer el dia que presentà la denúncia. Una col·laboració que contrasta amb la de la jerarquia eclesiàstica. Davant la investigació els posicionaments són divergents. Des del PSOE consideren que pot ser positiu. Per contra, des del PP creuen que la investigació sols suposarà obrir noves ferides. Així ho ha dit esta setmana l'alcaldessa de València, que ha rebutjat explicar-nos el seu posicionament. Barberà ha assegurat que estos temes no són els que més interessen a la societat. Així ho ha dit malgrat el volum de persones que podrien estar soterrades a fossars de la ciutat de València, Paterna o Serra.

No hay comentarios:

¿DONDE ESTA?

¿DONDE ESTA?
IN MEMORIAN